Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

IZVINITE ŠTO SMO VAS POBJEDILI!

Rukometna javnost u Visokom smatra da je saopštenje čelnika njihovog kluba preblaga & Voljeli smo igrače Bosne (S) kao i svoje, pogotovo u reprezentaciji i za domaćinstvo smo dobivali samo pohvale.

Iako je kup utakmica utakmica između dvije Bosne završena jo prije sedmicu dana, za mnoge se refleksije sa nje nikako ne gube. Pogotovo za čelne ljude RK Bosna Sarajevo, koji kao da se sa porazom nikako ne mire. Kroz bh. štampu je upućeno sijaset komentara i ocjena (a bez ikakvih analiza) koje su ljude koji nisu gledali pomenuti meč trebale da ubjede na nepoštenu igru „zelenih“ i još nepravedniji poraz ekipe iz Sarajeva. Kao da oni ne smiju izgubiti neki meč.

Kup utakmica je za nastavak obračuna sa Visočanima, imala sjednicu Skupštine RS BiH, gdje su glavni krivci za neostvarivanje interesa RK Bosna Sarajevo opet trebali biti (samo) Visočani. Pa ikao su ljudi iz grada rukometa imali reakcije i na prva, po njima neosnovana, pisanja pojedinaca iz najboljeg bh. rukometnog kluba, sada se moraju oglasiti na opetovane optužbe.

Ovo saopštenje se željno očekivalo u javnosti, a mnogi navijači visočke Bosne smatraju da je preblago sročeno. Izrečeno je to iz usta onih koji su u januaru, kao i mnogo januara ranije, na sve moguće načine bodrili iste te igrače sarajevske Bosne, što je reprezentacija BiH u biti. Bilo je i sarkazma, pošto su dobro upućeni poklonici ovog sporta primjetili da Visočani (a ni bilo ko drugi) nipošto više ne smiju pobjediti ovakvog protivnika, da se ne bi ukinulo domaće takmičenje. A reprezentacija se ukinuti neće pošto je u RK Bosna Sarajevo piostovjećuju sa svojim klubom (!?). No, kada se sarkazam zaobiđe, ima mjesta za pitanje zloupotrebljava li se nacionalni tim? Obećava li se nekome igranje u njemu ako dođe u RK Bosna (S), ili obrnutu, ako nisi u Bosni, a u drugom si domaćem klubu – nema te u reprezentaciji?

RTV Visoko